Kunstforeningen
Kunstklubben

Kom på rundvisning i Brandts Have sammen med KUNSTKLUBBEN

Lørdag den 8. maj – 2021 – Kl. 14-16
Unikt arrangement eksklusivt for KUNSTKLUBBENs medlemmer
med Hans Ove Pedersen, formand for Brandts Haves Venner.

Vi mødes udenfor lågen på Ørnekulsvej 3, 2920 Charlottenlund.

TILMELD DIG TIL RUNDVISNING HER

Hvis ikke du er medlem, kan du melde dig ind i KUNSTKLUBBEN for blot 100 Kr/Årligt.

Kunstklubben besøger Brandts Have. Foto fra haven.

KUNSTKLUBBEN inviterer til medlemsarrangement i G.N.Brandts Have i Ordrup. Haven er en lille arkitektonisk og kunstnerisk perle. Kommunegartner G.N.Brandt skabte haven i privat regi i 1914. Inspiration til haven har G.N.Brandt fået fra den engelske Arts and Craft bevægelse. Planterne er anvendt som byggematerialer til en stram og statisk form, og i de enkelte haverum er planterne med til at skabe individualitet, frodighed og dynamik.

Kai Nielsens originalskulptur Leda med Svanen står genert med ryggen til i Brandts Grøftehave. Den har en særlig historie, som Landskabsarkitekt mdl og formand for foreningen “Brandts Haves Venner“, Hans Ove Pedersen vil indvie os i.

Der er rig mulighed for at lade sig inspirere af haven, så tag kamera og skitseblok med. KUNSTKLUBBEN sørger for Kaffe, vand og COVID-venlig snacks – og naturligvis håndsprit.

Billedhuggeren Kai Nielsen (født 26. november 1882 i Svendborg, død 2. november 1924 på Frederiksberg) var kendt for sine enkle og rolige skulpturer med mange afrundede former uden skarpe linjer eller kontraster. Han var optaget af begrebet rundskulptur. En skulptur der skal kunne ses fra alle sider. Han var eminent til at skabe sanselighed i kvindefigurerne, og han skjulte ikke kroppens naturlige åbninger, hvis kvindekroppens naturlige stilling åbnede for det.

Haven er 2400 m2 og delt i forskellige haverum: Adgangshaven, Græshaven, Baghaven, Huset (nedrevet i 1967, men skal nu antydes med fliser), Forhaven, Opholdshaven, Grøftehaven, Skovhaven og Filosofgangen.

I G.N. Brandts have kan man opleve, hvordan en villahave kunne se ud for omkring 100 år siden. Villahaver har det ellers med at skifte ham. Planterne er levende organismer, og skiftende ejere har som regel trang til at sætte deres præg på haven. Denne have er bevaret, fordi kommunen overtog stedet, da Brandt døde i 1945, og fordi den er et stykke havekunst, der var forud for sin tid og stadig kan inspirere.

Haven bliver vedligeholdt af frivillige, der året rundt mødes i haven. De varetager arbejdsopgaver, så haven kan nydes af besøgende og altid fremstår helt i Brandts ånd.

Du kan læse mere om haven på Brandts Haves Venners Blog

Brandt i sin have med Leda og Svanen
Brandt(på foto) vendte skulpturen med ryggen mod beskueren. Han mente ryggen var smuk og sensuel. 
Kunstklubben besøger Brandts Have. Foto fra haven.