Kunstforeningen
Kunstklubben

Darryl Bowes – KUNSTKLUBBENs fællesudstilling 2021

Darryl Bowes – Billedkunstner

Deltager i Kunstklubbens årlige medlemsudstilling 10/9 til 30/9-2021
Kontakt kunstner for køb af værkerne:

E-mail: darrylbowes@pm.me
Mobilnummer: +45 30113383

Oplev tre af Darryl Bowes’s værker i:
BYENS HUS
Hellerupvej 22-26, 1. sal
2900 Hellerup

I SAW THE SKY ON THE GROUND 2020
50 x 50 cm, akryl på lærred
DKK 3.800 / € 520
Darryl Bowes
THE NEW DAYS 2021
50 x 50 cm, akryl og trækul på lærred
DKK 3.800 / € 520

Darryl fortæller:

Når jeg maler, har jeg en tendens til at arbejde meget hurtigt og normalt i udbrud på cirka 60 til 90 minutter. Derfor er det helt normalt for mig at arbejde på fire eller fem stykker samtidigt. Jeg lytter altid til meget forskelligartet musik, når jeg arbejder, og nogle gange vil en sanglinje fra en tilfældig sang blive inkorporeret i maleriet. Hvis ikke en sangtekst, så kan en linje fra et yndlingsdigt, et godt brugt ordsprog eller en usædvanlig ytring, jeg har hørt den dag og som sidder fast i hovedet, også snige sig ind i det færdige produkt.

Min maleteknik har for nylig gennemgået radikale og reducerende ændringer. Min nuværende æstetik er meget low-fi og industriel, og får mig til at arbejde på ikke grundede masonit-paneler. Jeg har helt opgivet olie, fordi der bor små børn over mit atelier, og jeg ønsker ikke at udsætte dem for giftige dampe. Derfor arbejder jeg nu udelukkende i akryl, dog med et forbehold: den hvid jeg bruger og blander med, er en gips-tung tysklavet gesso, som jeg opdagede i en lille kunsthandel i Weimar for et par år siden.

Der er mange kunstnere, jeg beundrer, men har ikke lyst til at efterligne. Bestemt vil den aboriginal kunstner Emily Kame Kngwarreye toppe min liste. Rover Thomas og Tony Tuckson ville også være deroppe. Per Kirkeby er også en personlig favorit. Dog tror jeg ikke, at  ‘kunstnerisk inspiration’ påvirker min praksis på nogen håndgribelig måde. Jeg er mere engageret i tanken om, at kreative processer giver meningsfulde resultater, når du følger stier, hvor du selv må skabe vejen. Jeg kan godt lide at blive overrasket i atelieret. Jeg kan nogle gange endda lide at lave fejl: det bekræfter, at jeg stadig er villig til at tage risici for at finde kanterne på den idé, som jeg jagter på det tidspunkt

Darryl Bowes
THE TRICK IS TO KEEP BREATHING 2021
61 x 61 cm, akryl på masonit
DKK 7.500 / € 1.000

Darryl er født i Sydney AUSTRALIEN. Han har en PhD i Fine Art fra The University of Newcastle, og er uddannet fra The Melbourne School of Photography. Han har boet og arbejdet i København siden 2018. Han har udstillet sine værker i solo og gruppeudstillinger i mere end 25 år og er repræsenteret i offentlige samlinger i Australien, og hans arbejde findes i private samlinger verden over.

Darryl Bowes