Kunstforeningen
Kunstklubben

Henning Smed udstiller hos KUNSTKLUBBEN i perioden 30/6-31/8 2022

Kunstmaler Henning Smed udstiller i Byens Hus, Hellerup


Når Henning Smed maler, er det forskellige ting, der inspirerer ham. Når han rejser og ser et landskab ud af bus vinduet, noterer han sig det. Solopgangens farver og stemning. Det bliver ikke altid til et maleri, men f.eks. har han har lavet en mindre serie med solopgange på ture med færgen til Oslo.

Henning Smed går ud i byen og maler, eller tager til Sydhavn for at se, om de gamle rønner stadig er der et sted. Engang i vinter, anden juledag var han derude på Sydhavnstippen. Helt derude, hvor telefonen ikke rækker mere – både på grund af frosten, men også på grund af manglende dækning. Her malede han huse og rønner, mens han sad i sneen. Det blev til en række malerier, som set på fotoene her.

sydhavnstippen i felten Henning Smed
Sydhavnstippen malet af Henning Smed en vinterdag.

Senest en bustur til Berlin sat gang i maleglæden. Hvor solopgangen på vej derned blev en inspirationskilde. Dernede var Henning Smed ved floden Spree, der løber gennem Berlin. Her malede han et maleri med akryl. Hvilket er besværligt, da det tager langt tid for akrylmaling at tørre udendørs, hvor luftfugtigheden er højere. Udfordringer er noget af det der også inspirerer Henning, som under turen i Berlin fandt på at male med kul/hvidt kridt på en cafe i et større supermarked.

Udover landskabsmalerier undersøger Henning grænserne mellem kvindemodellen og det erotiske. Inspireret af hans studie i kunsthistorie, hvor særligt kunstnere som Degas, Ingres og Cesanne vakte hans interesse. Særligt Cezannes billeder fra skovene i et landskab med nøgne kvinder og påklædte mænd der er på picnic i det grønne har været til stor inspiration.

Henning er uddannet på to kunsthøjskoler og har desuden gået på flere kurser Blandt andet på akvarelkursus på øen Symi i Grækenland. Han har været på flere grafik kurser og går nu på en malerskole i Hellerup.
Et yndlingscitat er Picassos, der sagde : ”Jeg finder ikke, jeg søger”. Det skal forstås på den måde, at man ikke skal gå i stå i sin kunstneriske udvikling. Man kan altid blive bedre. Henning mener, at er du gået i stå med et maleri, så prøv at købe en anden tube maling i en ny farve.

Han har udstillet på flere censurerede udstillinger bl.a. Kunstnernes sommerudstilling, Men også Hvidovre (HCU), Roskilde Åben og Dronninglund.

Læs om flere af de kunstnere der har udstillet på KUNSTKLUBBENs vægge her

Henning Smed på InstagramMilano Henning Smed