Kunstforeningen
Kunstklubben

December 2020 – Maj 2021 – Torben Friis Larsen

Udstilling med Torben Friis Larsen i Byens Hus i Hellerup

Kunstklubbens udstilling med Torben Friis Larsens værker på 1.sal i Byens Hus, Hellerupvej 24, 2900 Hellerup er forlænget frem til regeringen letter restriktionerne, så Byens Hus kan holde åbent igen.

75 årige Torben maler med mange farver, og hans værker spænder fra abstrakte til figurative motiver med overgang mellem impressionisme og ekspressionisme. Værkerne bliver skabt med pensler og spartel, som værktøj. 

Malerierne bliver til med forkærlighed for farvesammensætninger, komplementære farver og gerne med motiver af kvinder, hestevogne og sejlskibe. Der er knald på farverne – og går man i dybden med deltaljerne, får du fornemmelsen af en tværsum af mange iagttagelser – måske fra rejser, livets øjeblikke og de store følelser der er i spil her i livet.

Torbens farfar var hestevognskusk i Odense. Begejstringen for hestevogne stammer tilbage fra minderne om turene på farfars hestevogn – men også fra en periode, hvor han fandt inspiration fra 1800 tallets København. I 1980-erne sejlede Torben kapsejlads bl.a. Sjælland Rundt. Derfor finder sejlskibe, fugle og stemninger fra naturen ofte plads på lærrederne. 

Inspiration til teknik, måder at skabe lys og farvesammensætning bliver hentet fra kunstnere som Le Deist, Du Janerand, Bonnard, Henri Manquin og Anna Ancher.  

Værkerne kan købes ved direkte henvendelse til kunstneren.
Torben Friis Larsen – www.torbenfriislarsen.dk

Torben Friis Larsen