Kunstforeningen
Kunstklubben

Juni 2021 – Tommy Andreasen

Udstilling med Tommy Andreasen i Byens Hus i Hellerup

Tommy Andreasens værker starter aldrig med en idé. Han lader tingene ske af sig selv. Ofte kalder hvert penselstrøg, han sætter på lærredet, på et nyt som svar på det foregående. Hvis han er heldig opstår der efterhånden et spændende motiv. Hvis ikke, maler han dele af billedet over, og genstarter processen derfra. Han maler med akrylmaling på lærred og oftest med en ekspressiv tilgang i processen.

Tommy Andreasen arbejder i sit atelier

KUNSTKLUBBEN spørger: Hvad er du inspireret af?

Det er processen, der inspirerer mig. Jeg arbejder intuitivt og med stor tålmodighed. Hvis jeg bliver ved med at rette, slette og forbedre, kommer der ofte et godt maleri ud af det. Jeg arbejder normalt på mange malerier ad gangen. Hvis ét driller, tager jeg et andet frem, fortæller Tommy Andreasen

Kunstnere har til alle tider ladet sig inspirere af andre kunstnere.
Blandt Tommy Andreasens egne favoritter er den britiske maler Cecily Brown. Hendes stil er influeret af en række moderne malere, blandt andet Willem de Kooning, som Tommy også er fascineret af. Willem de Kooning var en af de centrale kunstnere indenfor abstrakt ekspressionisme, som sammen med Jackson Pollock var den mest markante repræsentant for action painting, som er en gren af abstrakt ekspressionisme. Tommy Andreasen henter ikke bevidst inspiration fra favoritkunstnerne – men lader sig ubevidst inspirere af elementer og teknikker fra ekspressive kunstnere. De danske malere Asger Jorn og Per Kirkeby hører også til bland yndlingskunstnerne.

KUNSTKLUBBEN spørger: Hvad er det unikke ved dine værker og på hvilken måde adskiller du dig fra andre kunstnere?

Farveglæden og ekspressiviteten er det unikke ved mine værker. Jeg savner lidt vildskab i meget af det kunst, som jeg har nærstuderet på de mindre censurerede udstillinger, hvor jeg har udstillet værker. Jeg har stor respekt for dem, som har teknikken til at male figurativt, men det bliver tit lidt kedeligt at kigge på, synes jeg. Jeg vil have, at kunst skal tale til fantasien og blive ved med at overraske én, hver gang man kigger på værket.

Tommy Andreasen havde to malerier med på den censurerede VK21-udstilling i Æglageret i Holbæk. Begge værker er han meget glad for, fordi han selv synes, at han i værkerne har opnået en harmoni i farvesammenspil, kompositionen og dybde i maleriet.

Kunstklubben-2021-Tommy-Andreasen-Byens Hus
Tommy Andreasens værk – udstillet på Roskilde Åben 2019- er også et værk, han holder meget af.

Der er ikke en bevidst historie tilknyttet Tommy Andreasens værker. Tit finder han selv en slags historie eller handling, men han ønsker, at beskueren selv bruger sin fantasi og finde sin egen historie i værket. Derfor giver Tommy heller ikke malerierne titler.

Udstilling kan ses fra den 1.juni til 30.juni i Byens Hus, Hellerup.
Grundet COVID-restriktioner er der kun adgang til huset, hvis man fremviser gyldigt COVID-pas.

Der er Gentofte Kultur og Festdage fra den 10.-13. juni. Her kan du se udstillingen i forbindelse med rundvisning i Byens Hus.

Du kan kontakte Tommy Andreasen på mail info@tommyandreasen.com eller tlf. 42434630. Se flere af hans fine værker her http://tommyandreasen.com

De udstillede værker købes direkte hos Tommy Andreasen

Støt samtidskunsten – vær sammen med andre om kunstoplevelser ved at melde dig ind i KUNSTKLUBBEN
Vil du også udstille hos KUNSTKLUBBEN kan du læse mere her

Kunstklubben-2021-Tommy-Andreasen-Byens Hus