Kunstforeningen
Kunstklubben

Lene Weiss – KUNSTKLUBBENs fællesudstilling 2021

Lene Weiss -Billedkunstner

Deltager i Kunstklubbens årlige medlemsudstilling 10/9 til 30/9-2021
Oplev tre af Lene weiss’s værker i:

BYENS HUS
Hellerupvej 22-26, 1. sal
2900 Hellerup

Lene Weiss
LeneWeiss -Rejsen – Kr 2800

Lene Weiss fortæller:

“Farver betager mig. Jeg inspireres af videnskab, universet, klimakurs, menneskelivet

Jeg elsker NATUR, ikke de trimmede haver, men lange græsstrå, bløde linier, LYSET i træerne, langstrakte enge. Når jeg vandrer i naturen, kan jeg standses af et syn eller en lysstråle, som inspirerer mig til et nyt maleri.

SKÅLE er noget særligt for mig; jeg elsker den håndbevægelse, der skal til for at male dem. Jeg går efter det skrøbelige, de bløde linier, det ikke-ordnede, og LYSET, der smyger sig ind. Skåle findes i menneskers liv overalt. Vi har fundet dem i oldgamle grave, skåle vil blive fundet blandt resterne af vores civilisation, og de vil være i fremtidens rum-boliger.

Jeg lægger altid en bund først, af og til som overmaling af et mislykket maleri. Jeg udvælger 3-4 bundfarver, før jeg starter, og holder mig til dem; de kan blande sig i forløbet. I de fleste af skåle-malerierne ridser jeg hurtigt skåle i den våde i bundmaling, i forhold til hvad jeg ønsker at male. Her er det, at håndbevægelsen kommer ind i maleriet. Derefter vælger jeg farver og materialer til selve motiverne. De valgte farver er udvalgt til netop dette maleri, men enkelte farver kan tilvælges i forløbet, og hver skål/motiv kan ændre farver flere gange. Ofte har jeg et tema/historie for maleriet, hvor jeg tænker på skålene som deltagerne.

Lene Weiss

Denne process bruger jeg også til mine natur-malerier, faktisk kom natur, før jeg startede på skålemalerier.

Mine “KVINDEN bagfra” malerier udfolder sig lidt anderledes. Her starter jeg med en skitse af kvinden. Udfra 2 sæt udvalgte farver maler jeg på baggrund og figur i samme forløb.

Mit eget Hjerte-maleri er min første “Kvinden bagfra”. Det hele startede med en croquis, hvor min blyant på sekunder havde fulgt modellens smukke krop; ingen rettelser eller finjustering. Flere år efter skitserede jeg croquis’en på et lærred. Efter valg af farver malede jeg maleriet færdigt uden pause. Denne fordybelse, for både croquis og maleri, blev de vigtigste personlige oplevelser af “væk fra virkeligheden”. Jeg bliver ved med at forsøge at få denne fordybelse og at anvende disse impulsive penselstrøg.

Kontakt kunstner for køb af værkerne.

Lene Weiss
E-mail: lenekk19@artwise.dk
Mobilnummer: +45 28221360

Lene Weiss