Kunstforeningen
Kunstklubben

METTE HOLMSKOV UDSTILLER HOS KUNSTKLUBBEN I PERIODEN 31/10 til 31/12 2022

METTE HOLMSKOV UDSTILLER I BYENS HUS, HELLERUP


Mette Holmskov er uddannet på Kunsthåndværkerskolens Keramiklinje. Det er ikke en uddannelse ,som findes mere . Nu er den underlagt Akademiet, hvor man får den teoretiske uddannelse, og kan så efterfølgende på Bornholm få en uddannelse i det praktiske ,hvor man har “hænderne nede i materialet”.

Mette fortæller: “For mig noget af det vigtigste at få fornemmelse for materialet og, hvilke der lige netop egner sig til det udtryk, man vil have. Men jeg er nu gået mere og mere over til kun at beskæftige mig det todimensionelle.
 
Jeg har altid været beskæftiget med kunst, idet jeg er vokset op i en kunstnerfamilie, hvor alle materialer var tilgængelige. Og kunst fyldte mine forældres tilværelse. Min far havde sit atelier og værksted hjemme, og vi børn var velkomne begge steder.I dag har jeg også mit værksted i tilknytning til min bolig.
I en lang årrække tegnede jeg tusch tegninger ude i naturen, men nu nøjes jeg med at lave skitser derude med oliekridt. De bedste skitser , bliver så omsat til oliemalerier hjemme i mit værksted.
Nogle gange lykkes det lige med det samme. Andre gange bliver jeg ved med at male om, indtil jeg er tilfreds. Det kan også ske,  det ender med at blive malet over, hvilket kan være en stor lettelse, når man har kæmpet for længe.
 
Det er jo ikke moderne, at male naturalistisk og heller ikke i olie. Men det er naturen, der for mig er den store inspirator. Hele året rundt ,og under forskellige vejrforhold. Og for mig giver oliemalingen mulighed for flere udtryk end akryl, selvom den desværre er meget længe om at tørre.”

Mette Holmskov