Kunstforeningen
Kunstklubben

Oktober 2021 – MERETE LEMVIGH

MERETE LEMVIGH UDSTILLER I BYENS HUS FRA 4. OKTOBER – 20. NOVEMBER 2021

Merete Lemvigh (f. 1975 København ) er uddannet dekoratør inden for mode og boligindretning. Siden 2015
har hun arbejdet som fuldtidskunstner fra sit eget lille studio i Glostrup.

Merete fortæller: “Jeg maler det, jeg ser! Så er det op til beskuren at mærke efter og fortolke. Det er der nuet, at mine værker opstår. Lige der, hvor jeg bliver grebet af det skæve i tilværelsen, det farverige og powerfulde. Jeg lever, leger og fester, mens jeg maler. Jeg bevæger mig inden for 3 forskellige kunstformer: Abstrakt / Figurativt Malerier – Collage / Mixed Media – Skulpturer. Og alle 3 kunstformer er repræsenteret i min soloudstilling hos Kunstklubben”

“Som regel starter jeg et maleri op uden skitser. Jeg lader energien sætte stilen, og ser hvor jeg kommer hen i processen. Det er et sammenspil mellem mig og lærred, samt de farver og former, der “kalder på mig”. Jeg elsker at starte et maleri op og lave “bund”. Så skaber jeg mange lag, gerne med mix media, hvor jeg tester, leger, undersøger for at se, hvad der sker med de forskellige materialer. I øjeblikket arbejder jeg med silkepapir – man kan sige jeg prøver at male med papiret. Bunden er vigtig for mig, da det er her maleriet får liv. Jo flere lag – jo bedre. Et maleri skal have en god dybde og give følelsen af, at man kan røre det.”

“Jeg er ret vild med at male med store armbevægelser, fuld knald på farver og højt tempo. Jeg prøver på, at gøre op med det perfekte og maler derfor ikke “inden for stregerne. Der må gerne være lidt glimt, skævhed og humorisme. Jeg skaber ikke kommercielt kunst- men er mere på en personlig malerejse, hvor jeg undersøger mit indre”, siger Merete

Merete elsker at eksperimentere med forskellige stilarter. Hun undersøger og udvikler hele tiden sin kunst og kunnen. Inspirationen kommer ofte fra livets oplevelser, mennesker, rejser samt de små øjeblikke, hvor alt står stille. Inspiration henter hun også fra mange ture i naturen, hvor der er højt til loftet og tankerne kan få frit løb. I mange år har Merete rejst til USA og Canada, hvor hun bliver inspireret af menneskerne, byerne, landskabet og sågar duftene og lydene tager hun med sig hjem. Hun bliver meget inspireret af “bare” at kigge på mennesker og holder meget af det skæve i hver en personlighed.

Hendes fortrukne materialerne er akryl, spray, oliefarver, mix media/collage. De seneste år er hun begyndt at eksperimentere med forskellige materialer til udformning af skulpturer. Det kan være træskulpturer skabt af drivtømmer. Lerfigurer brændt i den lille hjemmelavet stenovn i haven. Udsmykning af mannequindukker, som hun har en stor forkærlighed til pga. sine mange år som dekoratør.

Hun har et samarbejde med kunstsiden trashart.dk som pt udstiller 5 af hendes værker. Det er et koncept, hvor affald bliver genanvendt og bliver omhandlet til et lille kunstværk. Du kan se nogle af værkerne i Kunstklubbens galleriskabe.

Kunstklubben har spurgt Merete, hvilke 3 værker der er hendes egne favoritter. Du ser dem herunder. De to første har Merete i sin egen samling. Det sidste har fundet hjem på væggen hos en kunstglad køber.

Kontakt Merete Lemvigh for køb af de udstillede værker på:
Tlf: 30 25 01 17
Email: merete.lemvigh@gmail.com

FB: Merete Lemvigh
Instagram: Merete Lemvigh
https://www.facebook.com/m.lemvigh

Vil du også udstille i Byens Hus, så læs mere her

MERETE LEMVIGH