Kunstforeningen
Kunstklubben

Simone Hauptmann – KUNSTKLUBBENs fællesudstilling 2021

Simone Hauptmann – Billedkunstner

Deltager i KUNSTKLUBBENs fællesudstillingen 2021 i Byens Hus i Gentofte.

Oplev tre af Simone Hauptmann’s værker på fællesudstillingen i september 2021

BYENS HUS
Hellerupvej 22-26, 1. sal
2900 Hellerup

Simone Hauptmann har de sidste 5 år eksperimenteret med forskellige teknikker i maleri.

Kontakt kunstner for køb af værkerne

Simone Haubtman
Shine Bright – Simone Hauptmann – 60×50 cm, akryl på lærred
3.000,- kr

Simone fortæller:

“Jeg synes at kunstneren Anette Tjærby laver nogle vilde farvesammensætninger i hendes portrætmalerier. Hun inspirerer mig meget, og jeg kan godt lide at male portrætter med særlig udtryksfuld mimik, som mange af hendes portrætter også har.

Ofte maler jeg realistisk, og nogle gange kombinerer jeg abstrakte elementer med realistiske metoder. Jeg bliver inspireret af hele farvepaletten og mennesker i forskellige situationer. Min motivverden rækker fra personer, fantasiverden til naturen og sindsstemninger. Men farver i alle afskygninger og spændende kompositioner elsker jeg allermest. Farverne skal lyse op, være stærke og stå i kontrast til hinanden.

I ”Shine Bright” prøvede jeg at male et glædesstrålende ansigt i smukke violette toner på en kontrastfyldt baggrund af brændt sienna frem. Jeg tænkte på min utrolig stærke veninde i USA, som trods kronisk sygdom formår at skabe sig en hverdag med masser af grin, yoga og fede oplevelser. Hun er det modigste menneske jeg kender.

I værket ”Whippet Cream” blev jeg inspireret af små ture og sommertid i Danmark med de solfyldte dage og oplyste nætter. Jeg blev især betaget af lindetræerne med deres lange, tynde grene tynget af et hav af grønne blade i toppen. Dem vender jeg altid tilbage til, fordi de for mig symboliserer fornyelse og sommer. Værket har også fået den titel, fordi jeg gav mig selv et benspænd ved at blande samtlige farver med dækkende hvid.

Simone Hauptmann
Whipped Cream – Simone Hauptmann 2020
60×60 cm, akryl på lærred
3.200,- kr
Simone Hauptman
Labyrint – Simone Hauptmann 2020
80×80 cm, akryl på lærred
4.800,- kr

Mit værk ”Labyrint” er inspireret af teknikken neurografisk tegning, hvor man giver slip på sin hjerne, så følelserne kan styre processen for en stund. Linjerne krydser hinanden og bliver derefter afrundet. Det er en slags automattegning, der er blevet afprøvet af kunstnere – blandt andre Ejler Bille og Richard Mortensen.

Jeg kan godt lide at skifte mellem den automatiske og den gennemtænkte proces. Farverne i værket skal være så mangfoldige, som mulige og helst fremhæve hinanden. Desuden er jeg fascineret af de blanke overflader hos mangefarvede sten, så der er mange inspirationskilder til min kunst. Værket hedder ”Labyrint”, fordi labyrinter er indviklede gangsystemer, hvor man nemt kan fare vildt. Prøver man at følge linjerne i værket, kan man nemt blive distraheret ved knudepunkterne. Man kan blive hængende, fordi farven skifter, og du bliver i tvivl, om du stadig følger linjerne eller stenene.”

E-mail: simonehauptmann@live.dk

Mobilnummer: +45 28960271

Instagram: simonelive2020

Hjemmeside: http://simoneskunst.dk/

Simone Haubtman