Kunstforeningen
Kunstklubben

Suzana Profeta – KUNSTKLUBBENs fællesudstilling 2021

Suzana Profeta – Billedkunstner

Deltager i Kunstklubbens årlige medlemsudstilling 10/9 til 30/9-2021
Kontakt kunstner for køb af værkerne.

Oplev tre af Suzana Profeta’s værker i:

BYENS HUS
Hellerupvej 22-26, 1. sal
2900 Hellerup

Suzana Profeta
“Stillits”, 2020 Alkoholblæk på syntetisk papir (lavet af genanvendt plastpaller) 30 X 42 cm Inkl. ramme 44 X 53 cm Pris: 3.200,- kr

Suzana Profeta fortæller:

“Jeg er født i São Paulo, Brasilien, hvor jeg også har studeret kunst på kunstakademiet Liceu de Artes e Ofícios. Jeg har også en masters i interkulturel kommunikation og marketing fra både São Paulo og København, hvor jeg har boet siden 1992. Jeg er iStock og Getty Images eksklusiv fotograf og har udstillet mine værker i over 30 år.

Jeg inspireres af verden omkring mig og mine egne følelser. Jeg forundres af detaljerne i det almindelige, som ofte bliver overset; om det er skygger i sandet, en drøm eller refleksionen i en lille fugls øjne. Jeg leder efter nye vinkler og dybde i det kendte. 

suzana-profeta
“Blishøne”, 2020 Alkoholblæk på syntetisk papir (lavet af genanvendt plastpaller) 45 X 65 cm Inkl. ramme 63 X 83 cm Pris: 4.400,- kr
suzana-profeta
“Isfugl #2”, 2021 Alkoholblæk på syntetisk papir (lavet af genanvendt plastpaller) 50 X 66 cm Inkl. ramme 63 X 83 cm Pris: 5.000,- kr

Sigmar Polkes arbejde med teksturer, kemikalier og materialer inspirerer mig meget, ligeså David Hockneys skæve og spændende vinkler, Manabu Mabes teksturer og minimalisme, Caravaggios tekniske dygtighed og sjæl, Thomas Kluges hyperrealisme. Jeg relaterer mig også til Van Goghs kamp om at acceptere sig selv og det faktum, at kunst ikke er noget man gør, men noget man ikke kan lade være med at gøre. 

Jeg arbejder med mange teknikker: fra det klassiske arbejde med olie til blandet teknik med mange forskellige materialer. Materiale og teknikker er blot medier til formidling af den historie jeg har behov for at fortælle i øjeblikket. 

Jeg bruger min erfaring med olie og akvarel, til at udvikle min egen teknik med alkoholblæk, hvor jeg søger at blande realismens penselkontrol med abstraktets tilfældighed og tekstur. Det indtryk jeg søger er som når man ser på noget der er helt tæt på: Det der er i fokus er knivskarpt mens kanterne er slørede.

I mine nuværende malerier kommer jeg helt tæt på de meste almindelige fugle, som jeg først fik øje på under den første COVID-19 lockdown. Med mine fuglemalerier drømmer jeg om en verden hvor vi (bogstaveligt talt) ser naturen i øjnene og møder den der hvor den er, uden menneskets indblanding. Jeg tror på, at når man ser en anden i øjnene, bliver man nød til at forholde sig til den anden. Måske kan mine billeder hjælpe os at forholde os til og beskytte det liv der er omkring os i naturen.   

Og så bruger jeg syntetisk papir, lavet af genanvendte plastpaller, så ingen træer er blevet fældet for at mine malerier blev til.

E-mail:art@profeta.dk
Mobilnummer:+45 40804870
Instagram:@profeta.dk
Facebook:https://www.facebook.com/profetadk
Hjemmeside:www.profeta.dk
Suzana Profeta