Kunstforeningen
Kunstklubben

Udstillingsmulighed i Byens Hus

Kunstklubben vil kunst sammen… derfor ser vi altid en udstilling som en fest, og noget vi vil hylde – for kunsten skal ud til os alle.

Men Kunstforeningen Kunstklubben er også en frivillig forening med begrænsede tidsmæssige og administrative ressourcer. Vi har brug for aktive medlemmer, der også har lyst til at tage del i det praktiske, så kunstglæden er i fokus. Har du lyst til at udstille, skal du derfor være selvkørende i forhold til ophængning af en udstilling.

Det er unikt, at Kunstklubben har fået mulighed for at have faste udstillingsvægge i Byens Hus – og det er en aftale, vi værner om. Derfor er det vigtigt for os, at du sætter dig godt ind i de lidt omfattende regler, men de er skabt for at hjælpe dig, der skal udstille i Byens Hus.

Udstillingsstedet

Frivilligcenter Gentofte, Byens Hus, Hellerupvej 24, 1 sal, 2900 Hellerup.
Kontoret er bemandet: Mandag-torsdag kl. 10-15 – Fredag lukket

Udstillingspladsen

Udstillingspladsen er delt op i tre dele. Hver del skal bookes selvstændigt via https://kunstklubben.nemtilmeld.dk/45/
Hvis ikke der er ledige “billettype”/der kan vælges en periode, så er alle perioder booket.
Vi kan desværre ikke administrere venteliste

Kunstklubben har gallerisnore og kroge der passer til galleriskinnerne.

Der må ikke stilles ting, borde eller montre på gangarealer på grund af strikse regler fra brandmyndighederne

Cirka mål på de forskellige udstillingsarealer:

Udstillingspladsen består af to gange på 1. sal – samt 2 galleriskabe på den lange gang.

Lang gang: Galleriskinner ved møderum 2 m + 6 m + 6 m + 6 m – samt galleriskinner mellem vinduerne til mindre værker.

Kort gang: Ca 5 meter galleriskinne + 2 x 1 meter skinne – mellem vinduer

2 stk Galleriskabe med mål H.121xB.81xD.19cm. 
Mellemrum mellem hylderne er 25 cm i højde. Hylderne er ikke flytbare


Åbningstider. 

Udstillingens åbningstid følger Byens Hus – og er åben for alle. 
Der er adgang til huset alle hverdage i tidsrummet 10-20.

Udstilling for egen risiko

Udstillingen er for kunstnerens egen risiko – Vi gør opmærksom på at, hverken Kunstklubben, Frivilligcenter Gentofte eller Gentofte Kommune (som er ejer af Byens Hus) har en speciel kunstforsikring, der dækker de udstillede værker, hvorfor du/I selv står inde for at forsikre egne værker. Kunstklubben Gentofte/Byens Hus/Gentofte Kommune kan ikke stilles til ansvar for skader på eller tyveri af værker i forbindelse med udstillingen. Vi har indtil nu ikke oplevet skader eller tyveri.

Til dig der gerne vil udstille i Byens Hus

For at udstille skal du være medlem af Kunstklubben og sende en ansøgning, det gør du på denne hjemmeside https://kunstklubben.nemtilmeld.dk .

Kunstneren afholder alle udgifter i forbindelse med transport til og fra udstillingsstedet.

Kunstklubben har meget begrænsede midler til at indkøbe kunst, så vi kan desværre ikke tilbyde køb af de udstillede værker. Se udstillingen som en god mulighed for at markedsføre din kunst. Ofte opstår der salg, hvis du selv aktivt inviterer din kundekreds til at komme og kigge på dine værker. 

Til dig der skal udstille i Byens hus

Udstillerne kører for en måned ad gangen på begge gangarealers vægge. Der er ophængning og nedtagning sidste dag i måneden. Det aftales mellem ophænger og nedtager, hvad tid I skal mødes, eller hvordan I koordinerer det.

 • Start med at tage et smut forbi Byens Hus og se den aktuelle udstilling. Det giver dig et godt indblik i væggene, og hvor du må hænge dine værker.
 • Tag fat i den person, der udstiller før dig for at aftale, hvornår I tager ned/hænger op. Gør det på samme dag, så væggene ikke hænger tomme.  Kan I ikke blive enige om andet, er det sidste hverdag i måneden i tidsrummet 18.00-20.00.
 • Kunstneren hænger selv egne værker op.  Der er galleriskinner, kroge og snore til rådighed. Så frem der ikke er nok galleriskinner/kroge tages kontakt til den udstillingsansvarlige.
 • Der må kun ophænges i galleriskinner.
 • Det er ikke tilladt at bore huller eller slå søm i vægge og lofter.
 • Udarbejd en værkfortegnelse (A4 side i højformat) med priser og nummerering samt kontaktinfo, så folk kan kontakte dig for at købe. 
  Brug gerne Kunstklubbens skabeloner:
  Kunstklubben_A4 Plakat til magnetramme ved udstilling
  Kunstklubben_A4 Plakat til indgang stueetage
 • Du er også velkommen til at sætte mærkater med priser på selve maleriet
 • Du er velkommen til at invitere til fernisering og fejre ophængningen. Du skal selv stå for det praktiske. Kunstklubben sender gerne din invitation ud til medlemmerne, samt gør reklame for arrangementet på Facebook og Instagram. Serveres der alkohol, skal der tages kontakt til Frivilligcenteret på tlf. 3040 4648 inden, for at få det godkendt. De holder også til i Byens hus på 1. sal, så du kan også besøge dem der. Det er normalt bare en formsag.
 • Send et par gode fotos af de værker, du udstiller(min 1MB) og en tekst om dig selv, som kan gøre reklame for dig på Kunstklubbens sociale medier. Her vil der også kunne gøre opmærksom på fernisering. Send den fulde tekst og med billeder til kontakt@kunstklubben.info
 • Lokalavisen Villabyerne har flere gange medtaget pressemeddelelser, disse sendes til redaktion@villabyerne.dk Send tidligst 14 dage før udstillingstart, se deadlines på www.villabyerne.dk
 • Har du spørgsmål, så start med spørge, personen der udstiller før dig. Giver det ikke pote, så kontakt den udstillingsansvarlige i Kunstklubben. Pia von Scholten (udstillingsansvarlig 2020/2021) piascholten@gmail.com – Tlf 61 31 22 10